Ode til den gamle flerårige gresskar

oktober 16, 2020
199
0

Det er fall! I høstsesongen elsker vi å se vår favoritt oktoberplante på hver dørstokk. Hos Zenbev er gresskaret integrert i vår oppskrift og merkevare. Med vår drikkeblandings primære ingrediens som gresskarfrøbasert mel er det vanskelig å ignorere plantens betydning for vårt oppdrag. I denne artikkelen dykker vi inn i den rike historien om gresskardyrking og Zenbevs røtter! (Bokstavelig talt …)

Gresskar er innfødt til Nord-Amerika, med bevis på tamisert gresskar vokser tilbake til 5500 f.Kr. funnet i Mexico. Gresskaret er en frukt av squash-sorten. Det oppsto med et mye hardere skall og mindre størrelse. Det rivaler mais som en av de eldste dyrket frukter i Nord-Amerika. Indianere ville steke strimler av gresskaret i en brann for å spise. Strimler av anlegget kan også veves inn i matter gjør det til en allsidig og nyttig plante.

Tilsynelatende brukte kolonister gresskar som en av sine primære matkilder, som sitert i et dikt fra 1630 levert av University of Missouris nettside:

“For pottage og puddinger og vaniljesaus og paier,
Våre gresskar og pastinakk er vanlige forsyninger:
Vi har gresskar om morgenen og gresskar midt på dagen,
Hvis det ikke var for gresskar, bør vi være angre.”

Den første introduksjonen av gresskarplanten til Europa etter koloniseringen av Nord-Amerika antas å ha skjedd i 1528 av den spanske oppdagelsesreisende Alvar Nuñez Cabeza de Vaca. Det tok visstnok litt tid før gresskaret ble omfavnet av Europa. Gresskardyrking skjer imidlertid nå på alle kontinenter unntatt Antarktis!

I dag brukes gresskar mer til dekorasjonsverdi enn for mat. Det er mange programmer som eventyrlystne kokker kan utforske, skjønt. Vi brukte gresskar på en kreativ måte, kan du? Tuller til side, gresskar er kjempebra! Er det noen tilfeldighet, vi lurer på, at de siste årene mat og drikke leverandører bringe ut gresskar-krydret alt? Det er ingen ekte “gresskar krydder”, bare en kombinasjon av kanel, muskat og ingefær som fremkaller hjertevarmende fall baking, men gresskar får æren som er ok av oss.

Praksisen med carving jack-o’-lanterner er en tradisjon som dateres tilbake århundrer, bortsett fra en usannsynlig avling tok gresskarets plass. Navnet og tradisjonen stammer fra en irsk fortelling om “Stingy Jack” som lurte djevelen mange ganger gjennom hele sitt liv. Da han kom til helvetes porter da han døde, nektet djevelen å slippe ham inn. I stedet, gi Jack bare en brennende klump av kull for å lyse sin vei som han vandret rundt den evige natten. Gjerrig Jack sies å streife rundt jorden ved hjelp av en uthult nepe for å holde kullklumpen. Innvandrere som kom til Amerika fra Irland ønsket å holde sin lanternetradisjon i live. De fant gresskar mye lettere å skjære i motsetning til neper, noe som førte oss til der vi befinner oss nå!

Ingen triks her, Zenbev Drink Mix handler om godheten til gresskarfrø. Zenbev bruker proteinet i gresskarfrø som kilde til naturlig tryptofan i pulverdrikkblandingen som hjelper deg med å holde deg rolig og få sove. All protein godhet bevares ved å trykke ut oljen og deretter frøet er malt til et fint mel. Dette konsentrerer tryptofan for resten av Zenbev formuleringen å ta over og drive disse naturlige ingrediensene til hjernen der serotonin og melatonin er riktig produsert for deg. Unn deg selv i dag til den fantastiske kraften til Zenbev, forsiktig utnytte godheten av frøene til en av de eldste og mest elskede dyrkede matvarer – gresskaret.