Tid for å ta hensyn til tidsendring

oktober 30, 2020
376
0

Når mange av oss forbereder oss på å ”falle tilbake” i sommertid, merker vi med frustrasjon over at vår tidsplan er i ferd med å bli forstyrret igjen, selv i dette mest forstyrrende året. Høsten har fordelen av å være foretrukket av de to alternativene: å falle tilbake eller springe fremover. Den gjelden på en time vi gjorde i fjor vår kommer forfaller. Mens noen stater og provinser har gitt det opp helt, november 1st er den datoen i områdene i Nord-Amerika som får en time mens Storbritannia har gjort bryteren en uke tidligere. Winston Churchill beskrev sommertid i denne mest veltalende skildringen av en av årets mest dagligdagse tradisjoner: ”En ekstra gjespe en morgen om våren, en ekstra snooze en natt om høsten … Vi låner en time en natt i april; vi betaler det tilbake med gullinteresse fem måneder senere.”

Likevel kan avbruddet i tidsplanen vår være mer enn en boring, noe som krever planlegging og justeringer. Mange vil være enige om at de foretrekker å ikke ha en slik endring i første omgang. Tenk på hvor mange som er sent ute på jobb, går glipp av avtaler og flyreiser på grunn av et hopp i klokkene våre. Søvneksperter over hele verden oppmuntrer til en revurdering av den årlige tradisjonen, med god grunn. Søvnmangelen forårsaket av våren spranget alene kan føre til arbeidsulykker, bilulykker og til og med hjerteinfarkt, ifølge Alanna McGinn, søvn ekspert.

Sommertid har hatt en lang historie med mange anfall og starter. Det er en rekke grunner til at det blir implementert siden svært tidlige dager da våre gamle fettere fastslo at det var fornuftig å prøve å kontrollere vinterens kortere lys. Andre grunner gjennom årene har blitt tilskrevet for å hjelpe bønder med å få avlinger i og i å spare energi for å dra nytte av mer dagslys.

Uansett hvor viktig tidsnedstet er, hvordan påvirker det oss akkurat nå? Vel, bare et mindretall av befolkningen faktisk drar nytte av høsten ”falle tilbake”. Harvard Health-bloggen forklarer at de negative effektene er mye lengre varige: ”I løpet av den påfølgende uken våkner mange mennesker tidligere, har mer problemer med å sovne, og er mer sannsynlig å våkne opp om natten.”. Når det er sagt, er det viktig at du holder søvnplanen som en prioritet i dagene før klokkene ruller tilbake.

Anbefalte aktiviteter for å justere søvnplanen inkluderer: å gå til sengs tidligere og på et konsekvent tidspunkt hver natt, våkne opp på et konsekvent tidspunkt hver morgen, redusere skjermer om natten og kontrollere kostholdet ditt. ”Søvnhygiene” er et begrep som kommer opp mye i våre blogger; og med god grunn. Å være strengere med søvnplanen din er en uheldig virkelighet som folk må møte hvis de er seriøse om å lede en sunnere livsstil. Fordelene er verdt det som vanlig, konsekvent søvn kan føre til en mer produktiv og tilfredsstillende dag.

Så ikke la klokken endre diktere hvordan uken vil gå. Ta ansvar ved å gjøre trinnene for å forbedre søvnvanene dine for alle uker i året. Et nyttig verktøy for å gjøre dette til en realitet er Zenbev Drink Mix: enkel og enkel å innlemme i en rutine, Zenbev er så naturlig som du skulle ønske søvnplanen din var!