Skjult koffein kan holde deg våken

september 21, 2020
409
0

Hvis du starter hver morgen med en kopp kaffe, vet du hvor lite som trengs for å redde deg fra randen av å gå tilbake til sengs og aldri våkne opp igjen. Det bør derfor ikke være overraskende at mange av matvarene vi bruker daglig, kan ha samme effekt på grunn av skjult koffein. Kan koffein virkelig holde deg våken når du ikke har tenkt det å? Skjult koffein kan påvirke søvnen din alvorlig og verdt en nærmere undersøkelse.

Du vet nok til ikke å konsumere en kopp kaffe om natten hvis koffein påvirker deg, men visste du at koffein kan skjules i mange vanlige matvarer og drikker? Koffein er bare oppført som en ingrediens hvis det legges til produktet. Naturlig forekommende koffein kan fly trygt under radaren i noen av følgende:

Sjokolade: Mange godbiter kan ha derivater av kakaoplanter i ingrediensene. Sjokolade bør ikke komme så mye av en overraskelse siden den er født fra samme plante som kaffe er. En generell tommelfingerregel er jo mørkere sjokolade, jo høyere sannsynlig koffeininnhold.

Koffeinfri kaffe: Detteer det største sviket av dem alle. De som ønsker å nyte smaken av kaffe uten byrden av en ”ingen søvn i 6 timer” forpliktelse bør vite at selv decaf kaffe inneholder rundt 12 milligram koffein, som er nok til å holde søvn i sjakk.

Kaffe-Flavored Treats: Sjansene er hvis iskrem, sjokolade, glasur, eller godteri som du spiser har en kaffe smakstilsetning, det kan ha noen milligram koffein i blandingen. Kombinert med det faktum at de fleste aldri kan stoppe på bare ett godteri, eller skje med iskrem, kan det være lurt å holde seg borte fra slike produkter om kvelden.

Hodepine medisiner: Ifølge sleep.org kan koffein være et nyttig tilsetningsstoff i hodepine rettsmidler som Excedrin og Bayer fordi det hjelper medisinen å gjøre jobben sin. Dette er ikke akkurat vanlig kunnskap, men kan ha betydelige konsekvenser for de av oss som sliter med søvn. Det er sannsynligvis best å unngå disse medisinene om kveldene eller konsultere apoteket om alternativer som ikke bruker koffein.

Øl :Noen håndverksbryggerier som arbeider med spesielle oppskrifter vil legge til kaffe til blandingen for litt ekstra punch. Du vil ikke være klokere før du er bred våken på 3 am stirrer på taket lurer på hva som gjør at du føler deg revved i stedet for avslappet. Alkoholen i øl kan også holde deg våken så kombinert med koffein; det er faktisk en oppskrift på søvn katastrofe!

Det er mange andre koffeinprodukter som vil fortsette å gå ubemerket av befolkningen for tid. Det beste du kan gjøre er å være årvåken og informert hvis du verdsetter søvnen din. Andre skjulte koffeinprodukter nevnt av kilder som Harvard Helse Brev er: Frokostmatvarer som ”vafler, sirup, havregryn, yoghurt, sjokolade-flavored frokostblandinger, frokostbarer, donuts, granola barer.” og drikker som: ”colas, rotøl, fløte brus, appelsinbrus, ingefærøl, sitron-lime brus, kakao, sjokolademelk, energivann, energidrikker, smaksatt likører, flaskeiskaffe, iste og ised cappuccino drinker.”

Zenbev Drink Mix kan komme til unnsetning når du trenger et sunt, naturlig søvnhjelpemiddel. Zenbev er det beste naturlige søvnproduktet som er tilgjengelig over disken. Full avsløring: Det er en liten mengde naturlig sjokolade i Chocolate Zenbev, så vær oppmerksom på – mens det er deilig, hvis du er følsom for koffein, må det kanskje jobbe litt hardere for å hjelpe deg å sove. Hvis du er følsom for og alvorlig om å unngå koffein før sengetid, er Lemon Zenbev det beste alternativet. Den beroligende sitronsmaken er lett å ta omrørt i varmt vann eller blandet i en sunn smoothie. Søvn er en kompleks prosess. Det lønner seg å være klar over de mange variablene som kan påvirke søvnen din. Bevæpne deg med den beste informasjonen for å fjerne hindringene som kan være mellom deg og god søvn.