Null skjermer før sengeutfordring!

april 03, 2020
331
0

Skjermer er allestedsnærværende i vårt daglige liv. Nå med omveltningen av Covid-19 pandemien, er vi tilsynelatende avhengige av skjermer som aldri før. Enten vi jobber hjemmefra nå, hjemmeskolebarn, binge se filmer for å passere tiden eller tvangsmessig sjekke skjermer for helseoppdateringer, ser vi våre lys-emitting enheter hele tiden. Hvis du verdsetter søvnen din, er det imidlertid viktig å sette en grense på mengden blått lys øynene dine tar inn før sengetid.

Spesielt må vi utøve bedre kontroll over det blå lyset som slippes ut fra skjermer. Blått lys er overalt og er sunt under de rette omstendighetene. Solen avgir mye blått lys, og vi trenger blått lys for å regulere søvn-våkne syklusen. Men vi må også ta en pause fra blått lys så heldigvis for oss, solen går ned og setter opp vår naturlige, melatonin induserende søvnsyklus. Det vil si naturlig melatonin, melatoninen som hjernen vår er designet for å produsere og regulere i oss. Vi trenger hjernen vår til å sykle gjennom sine naturlige stadier av søvn og produsere REM søvn for å føle seg uthvilt og klar til å ta på neste dag. Ideelt sett tar det 2-3 timer å sette opp dette. Akkurat som du ville unngå koffeinholdige drikker etter middag for ikke å avbryte søvn, så bør du unngå blått lys 2-3 timer før sengetid.

Hvis du er klar til å gjøre noe med søvnen din, er tiden inne. Ta vår Zero Screens Before Bed utfordring! Slik fungerer det: Slå av alle digitale enheter klokken 19.00. Prøv å sjekke nettleserens hjelpemeny, eller prøv på internett etter instruksjoner Finn noe avslappende å gjøre før sengetid. Det er mange ting, du må bare sette noen tanke inn hva som fungerer for deg som fungerer for deg som er engasjerende, men avslappende på samme tid. Her er noen forslag: lesing, strikking, trearbeid, puslespill, brettspill, baking, yoga, skissering, hva som fungerer for å skape en separasjon fra dagen og avvikle deg ned før sengetid. Prøv å gjøre dette i 5 dager og spor søvnen din. Du kan finne at du blir søvnig tidligere og ønsker å gå til sengs. Hvis du kan, gjør det. Du kan også finne at dette hjelper deg å sove lenger. Hver morgen spore hvor lenge du sov og anslå hvor mange ganger du våknet opp. Ta også oppmerksom på sprø drømmer. Drømte du mer? Det er et tegn på at du fikk mer REM søvn som er bra for søvn og din generelle helse!

Her er det igjen:

  1. Avstå fra å se / sjekke alle digitale enheter etter 19:00;
  2. Velg avslappende, beroligende aktiviteter for å fordrive tiden;
  3. Gå til sengs når søvnig;
  4. Spor hvor lenge du sov og hvor mange ganger du våknet opp;
  5. Spor dine drømmer;
  6. Merk etter 4-5 dager forskjellen i mengden og kvaliteten på søvnen din.

Det er vanskelig. Disse digitale enhetene har et stort grep over oss, men hvis du gjør en innsats og tar utfordringen, vil du sannsynligvis finne at fordelene er merkbare og resulterer i bedre total søvn.

Blått lys er ikke dårlig, det trenger bare å bli anerkjent, temmet og kontrollert av oss. Kronisk blålyseksponering har vist seg å senke hjernenmelatonin. Med teknologiforbedringer avgir bakgrunnsbelysningsfunksjonene på våre digitale enheter som forbedrer klarheten, og avgir også stadig sterkere blå lysbølger. Uten at vi selv vet det, når vi ser på skjermer om natten, blir vi utsatt for stadig høyere nivåer av blått lys akkurat den tiden da vi trenger å regulere lysinntaket. Ta tilbake nattesøvnen!

Ta Zero Screens Before Bed-utfordringen og fortell oss hvordan dette forbedrer søvnen din!