Karantene Rutine

mars 28, 2020
305
0

Som et resultat av COVID-19 pandemien har vår verden forandret seg nesten helt. Mange føler at de har mistet kontrollen over livet sitt, men det er viktig å huske at det fortsatt er ting innenfor din kontroll. Å skape og holde seg til, gir en daglig rutine strukturen for å regulere følelsene dine og kan forhindre selvdestruktiv, følelsesmessig drevet oppførsel. Her er noen tips som hjelper deg med å organisere dagen din:

  1. Hold de samme søvnvanene

Å være oppe sent for å se favorittserien din på Netflix vil gjøre det vanskelig å våkne opp neste morgen. Opprett konsekvente søvntider for å sikre at du får nok søvn.

  1. Kle på deg

Kle på deg hver morgen for å forberede seg mentalt til dagen som kommer. Ta på deg hverdagsklærne for å gi deg selv følelsen av kontinuitet og stabilitet. Hold pyjamas utelukkende for lounging og sengetid.

  1. Etablere måltider

Spis næringsrike balanserte måltider til faste tider for å sikre at du får nok essensielle vitaminer og mineraler. Hold blodsukkeret ditt på konsistente nivåer for å hindre cravings og binge spising. Unngå overflødig koffein som bare vil få deg til å krasje senere.

  1. Fortsett å bevege deg

Enten du er pensjonert eller jobber hjemmefra, vil det å ta deg tid til å bevege seg regelmessig bidra til å utøve overflødig energi. Avhengig av kondisjonsnivået ditt, kan dette ganske enkelt omfatte strekking eller en full cardio trening.

  1. Hold deg opptatt

Ta deg tid til å få ting gjort! Oppta deg selv med prosjekter som venter på gjøremålslisten din. Å fullføre en oppgave er tilfredsstillende, og prosessen bidrar til å passere tiden. Kjedsomhet kan føre til usunn atferd som overdreven drikking eller rusmisbruk.

  1. Ta vare på deg selv

Selvpleie forhindrer utbrenthet, reduserer stress og lader deg. Ta deg tid til å skjemme deg bort ved å ha et beroligende bad, bruke en ansiktsmaske eller gjøre noe du liker.

  1. Vær snill

Viktigst av alt er at vi er sammen om dette. Gi nåde til andre og deg selv når vi opplever våre naturlige svar på pågående hendelser.

Start i dag. Du har makt til å gjøre positive endringer og proaktivt svare på denne pandemien. Det er lett å gjennomføre endringer når du føler deg sterk, slik at du kan påkalle disse ferdighetene i tider med svakhet. Husk, at dette også skal passere.