Hva er Buzz om sink?

juni 04, 2020
376
0

Temaet sink synes plutselig å være populært. Ryktet går rundt at vi bør konsumere mer av det for helse og muligens som en immun booster. Er det tilstrekkelig sink i matvarer? Skal vi supplere? Er det noen sannhet bak ryktene om at sink er en super immunbooster?

La oss utforske dette ryddige, essensielle mineralet litt lenger. Sink kan ikke produseres i eller lagres av kroppen vår, så vi må konsumere det i kostholdet vårt. Det er viktig at et ganske balansert sinknivå holdes oppe i våre systemer av maten vi spiser, slik at vår forsyning ikke er i fare.

Som et essensielt mineral er sink viktig i funksjoner på cellulært metabolismenivå, samt i å støtte funksjonen til flere enzymer, immunfunksjon, proteinsyntese og sårheling for å nevne noen jobber det regelmessig håndterer. Det er også en viktig bidragsyter til forholdene for riktig vekst og utvikling. Sink er nødvendig for riktig funksjon av vår smak og lukt sanser.

Den føderale regjeringens 2015-2020 Kosttilskudd retningslinjer for amerikanere anbefaler at våre ernæringsmessige krav bør ideelt sett leveres av matvarer, ”Matvarer i næringstittende former inneholder essensielle vitaminer og mineraler og også kostfiber og andre naturlig forekommende stoffer som kan ha positive helseeffekter.” Disse retningslinjene fortsetter å tillate det faktum at dette ikke alltid er mulig for våre dietter å gi det vi trenger og ofte befestet mat og / eller kosttilskudd kan bidra til å gjøre opp for kosttilskudd mangler.

Så, hvilke matvarer inneholder sink? Sink er et essensielt mineral som finnes i følgende vanlige matvarer:

  1. Kjøtt
  2. Skalldyr
  3. Belgfrukter
  4. Frø
  5. Nøtter
  6. Meieri
  7. Egg
  8. Hele korn
  9. Noen grønnsaker
  10. Mørk sjokolade

*Kilde

Disse matvarene er ikke nødvendigvis vanskelig å komme med eller konsumere, men å få nok sink i kostholdet kan være en utfordring for noen. Kombinasjoner kan også påvirke sinkabsorpsjonen ytterligere kompliserer saken. Til tross for at noen fullkorn, grønnsaker og belgfrukter er på denne listen, kan Phytates i dem hemme sinkabsorpsjon som forårsaker at denne kilden til sink er litt mindre pålitelig enn topp 4 på listen. Det reduserer våre alternativer noe, spesielt for vegetarianere og veganer. Interessant, ladde brød, i deres stigende, bryte ned fytater i visse korn gjør sink i dem mer biotilgjengelig enn i flatbrød eller kjeks.

Anbefalt daglig godtgjørelse (RDA) av sink er 8 mg for voksne kvinner og 11 mg for menn. Den høyere enden for sinkforbruk er en grense på 40 mg per dag. Dette ville være en utfordring å komme fra mat, men er potensielt en skadelig risiko for de som bruker sink kosttilskudd. Mer er ikke bedre. For mye sink kan føre til kvalme, oppkast, hodepine og diaré. For mye sink utarmer også kroppens kobberbutikker.

De som er i fare for ikke å få nok sink i sine dietter inkluderer de med gastrointestinale sykdommer som ulcerøs kolitt og Crohns sykdom, som utfordrer sinkabsorpsjon. Vegetarianere, veganer så vel som gravide og ammende kvinner risikerer ikke å konsumere nok sink i kostholdet som gjør de med sigdcellesykdom og de som arbeider med alkoholavhengighet.

Tilskudd kan være lurt for folk i disse kategoriene eller de hvis dietter ikke inneholder nok naturlig sink som inneholder næringsstoffer.

Den nåværende populariteten til sink har å gjøre med sin rolle i immunstøtte på denne tiden av pandemi. Hvordan reiser det seg? Ifølge USA Nasjonalt institutt for helse, sink er viktig som en ressurs i sunne immunresponser: ”Alvorlig sinkmangel undertrykker immunforsvaret, og selv milde til moderate grader av sinkmangel kan svekke makrofag og nøytrofilfunksjoner, naturlig mordercelleaktivitet og komplementaktivitet. Kroppen krever sink å utvikle og aktivere T-lymfocytter”.

Dette ber oss om å utforske næringssminken til vår favorittkilde til naturlig tryptofan, gresskarfrøpulver. Gresskarfrø er en veldig god kilde til sink. Ifølge USDA inneholder 100 g gresskarfrø 7,64 mg sink som er omtrent 90 av din daglige anbefalte mengde. De inneholder også svært store mengder tryptofan, magnesium, fosfor, mangan og jern. Som vi har sett tidligere, handler det imidlertid mer om biotilgjengelighet enn enkel tilstedeværelse i mat.

Gresskarfrø er også svært høy i gode fettstoffer. Nær 50 av pepita gresskarfrøene du mest sannsynlig vil finne i din matbutikk eller helsebutikk består av olje. Gresskarfrø er høyt i Omega 3 og Omega 6 som er gode fettsyrer vi trenger for å få fra mat. Fettinnholdet er ganske høyt, men på ca 50 av frøet, så dette må holdes i tankene av de som trenger å se fettinntaket. Mens disse er gode fettstoffer, kan de også arbeide for å motvirke noen av de gunstige elementene i resten av frøet.

For gresskarfrøpulveret i Zenbev-formuleringen fjerner vi oljen for å doble tryptofankonsentrasjonen. Når oljen er fjernet i en kald trykkmetode, sliper vi resten, eller ”presscake”, til et fint mel. Vi elsker helsekvalitetene til gresskarfrøolje, men fettet i det demper økningen vår søvn og anti-angst formulering er designet for å øke. Det er derfor du ikke kan få Zenbev-responsen bare ved å spise gresskarfrø alene.

Mens det er mye sink i gresskarfrøet, er mye av det i oljen og blir fjernet av vår prosess. Vår formel krever den naturlige tryptofan mer enn de andre ernæringsmessige elementene. De er fortsatt til stede i en konsentrert tilstand, men for Zenbev er det viktigere å fjerne oljen slik at all tryptofan kommer til hjernen din for å produsere serotonin og melatonin naturlig. Den konsentrerte sink og andre mineraler er en bonus!

Så sink er et veldig sunt element å prøve å opprettholde i systemet enten ved balansert kosthold du spiser eller ved ytterligere tilskudd i moderasjon. Det er en bevist immunsupporter og flott for generell helse og ernæring og verdig buzz og vår respekt.