Håndtere angst under låsing

april 20, 2020
333
0

Familien vår har praktisert fysisk distancing i fem uker. Det betyr fem uker med hjemmeundervisning, ingen lekedatoer, avlyste leksjoner og arbeid hjemmefra. Vi har gjort vårt beste for å etablere en konsekvent daglig rutine for å gi kontinuitet og sikkerhet for vår toåring og fireåring. Vi prioriterer familietid, trening og selvomsorg. Etter alle beretninger gjør familien min akkurat det vi skal gjøre for å takle under nedstengningen, men vi føler alle varierende grad av angst.

Disse følelsene kan ikke gå bort

Usikkerhet er rundt oss. Uten ende i sikte, vet vi ikke hvor lenge vi må implementere disse protokollene som får oss til å føle at vi lever i limbo. Mesteparten av tiden ting er fine, men nå og da bølger av følelser krype opp forårsaker uro og angst. Her er noen strategier jeg bruker regelmessig for å hjelpe navigere øyeblikk av vanskeligheter som kan hjelpe deg også.

Mindfulness

Når jeg er midt i en oppgave og ikke virkelig fokusert mitt sinn kan lure vil lure på å bekymre seg over aktuelle hendelser eller mangler normalt liv. Følelser av tristhet og lengsel begynner å sive inn og humøret mitt kan endres nesten umiddelbart. Å praktisere mindfulness-øvelser kan bidra til å lede oppmerksomheten bort fra negative tanker for å bringe meg tilbake til nåtiden.

Mindfulness er en form for meditasjon der du fokuserer på å være klar over hva du føler i øyeblikket, uten tolkning eller dømmekraft. Praktisere mindfulness innebærer pusteøvelser, guidede bilder og andre avslapningsmetoder. Jeg holder en daglig takknemlighet dagbok som består av bare å skrive ned ting hver morgen som gjør meg takknemlig. For en komplett guide på de forskjellige taktikkene for å være oppmerksom, besøk Mindful.org

Digital Detox

Hvis du er noe som meg, har forbruket ditt på sosiale medier firedoblet seg den siste måneden. Med daglige pressekonferanser, infeksjonsrater sveve og ressursmangel min nyhetsfeed er fylt med ingenting annet enn negative oppdateringer, spesielt på Twitter. Bla gjennom telefonen min etterlater meg på mitt laveste, men det er en slik del av min daglige rutine at det har blitt en vane.

Å ta kontroll over mediebruken min er nøkkelen til å bryte syklusen. Jeg identifiserte brukere eller kontoer som fikk meg til å føle meg negativ. Hvis noen eller noe ikke gir verdi til livet mitt, trenger jeg det ikke. I tillegg til hvilke medier jeg forbruker, måtte jeg også revurdere når jeg bruker det. Sengetid modus på telefonen min hindrer meg fra sen kveld rulling eller våkne
på grunn av varsler. Hvis det ikke er nok, kan jeg vurdere å koble helt fra. Tidligere har jeg slettet utløserapper fra telefonen min og lukket visse kontoer i en uke eller to, akkurat nok tid til å detox. Jeg kan alltid logge tilbake på nettet når jeg er følelsesmessig klar.

Ringe en venn

Fysisk distancing er ekstremt ensom. I virkeligheten er jeg omgitt av mennesker, hele dagen, hver dag. En hel familie for å være nøyaktig, men ikke en av dem forstår hva jeg går gjennom eller hva jeg føler. Presset av å sjonglere tre jobber samtidig (foreldre, undervisning og min dag jobb i kommunikasjon) betyr å fullføre en oppgave tar tre ganger så lang tid. Ingenting får min fulle oppmerksomhet, og jeg sliter med å få ting gjort. Jeg lener meg vanligvis på en nær vennekrets som jeg ser daglig, men uten denne følelsen av fellesskap føler jeg meg isolert og fortapt.

I vanskelige tider tar jeg kontakt med en venn. Det er viktig å få kontakt med noen utenfor husholdningen for å gi et trygt uttak for selvutfoldelse. En person jeg kan dele med, fri for dømmekraft eller kritikk. En person som vil lytte, som ikke vil gi råd, som ikke vil prøve å løse mine problemer, som ikke vil skamme seg, men som vil oppmuntre meg til å fortsette. Det er viktig å få disse følelsene ut, men å ikke dvele ved dem eller la dem kjøre forbi meg.

Dette skal også passere

Så vanskelig som denne opplevelsen er, er det viktig å huske at fysisk distanse ikke er permanent. Vi vet kanskje ikke når det skal ende, men det vil slutte likevel. Å gjøre det rette er ikke alltid like enkelt, men alle finner ut den samme nye virkeligheten, så gå lett på deg selv og praktiser vennlighet når det er mulig. Vi må huske at vi er i dette sammen, og selv om vi ikke faktisk er sammen, er vi alle under den samme store vakre himmelen.

Vil du vite mer om hvordan Zenbev kan hjelpe?

Zenbev er formulert som et naturlig angstmiddel. Det fungerer ved å tilby en matkilde for tryptofan for å bidra til å øke din egen naturlige serotoninproduksjon. Serotonin er det som hjelper oss til å føle oss rolige og fredelige og under kontroll. Lær mer her.