Gode søvnvaner for 2021

januari 04, 2021
565
0

Hva skjedde nå? Vi ankom ryddingen i 2021, men er ikke ute av noen skog ennå. Verden er rik med diskusjon om hvor vi skal gå herfra, og hvordan vi skal komme seg. Det er lett å deflatere som en ballong i disse dager med så mye usikkerhet i luften. Det også definitivt hjelper ikke at søvn er blitt påvirket på en global skala. Noen søvneksperter har begynt å kalle det ”COVID-somnia” ettersom tusenvis av mennesker mister søvn til det siste året.

Flere studier har blitt gjennomført i håp om å forstå akkurat hva som må fikse i våre daglige vaner i løpet av denne pandemien. En slik studie behandlet 5525 kanadiere i en online undersøkelse for å finne ut hvordan søvnen deres har blitt påvirket. Rébecca Robillard, hovedforsker og assisterende professor ved University of Ottawa hadde dette å si i tidsskriftet,

Vi fant ut at halvparten av deltakerne våre viste tegn på alvorlige søvnproblemer under pandemien. Spesielt identifiserte vi tre forskjellige profiler av søvnendringer: de som sover mer; de hvis søvnplan ble presset til senere sengetid og oppvåkningstid; og de som får mindre søvn enn de gjorde før pandemien. ”

De to sistnevnte undergruppene som Robillard identifiserte, opplevde harde konsekvenser i søvn og fysiske endringer, noe som kan tilskrives pandemisk stress. Her på Zenbev har vi hørt fra mange mennesker det siste året som aldri tidligere hadde hatt problemer med søvn. De forteller oss at ingenting annet har endret seg, men plutselig opplever de avbrutt søvn som de ikke får tak i. Det ser ut til at pandemien har bidratt til et underliggende element av frykt og årvåkenhet som er snikende og vanskelig å riste. Hvordan går vi videre fra dette, og hvordan kan vi komme oss?

Nå som vi har et glimt av håp med nyheter om utbredelse av vaksine, kan vi begynne å fokusere på å lappe hullene i hverdagen. Alt dette vil snart passere, men ikke sette den av, er tiden nå. Det er noen alvorlige og bevisste endringer du kan gjøre som ikke er for stressfylte, og som hjelper deg med å få deg tilbake på sporet i 2021:

  1. Bygg en tidsplan

Hvis det er noe karantene og lockdowns har lært oss, er det at tiden kan være veldig smidig. Etter en rutine og komme tilbake i swing ting kan gjøre underverker for de av oss som trenger å få et grep om våre vaner, kaste dårlige og få inn gode. Dette inkluderer å legge seg til et bestemt tidspunkt og våkne opp på en lignende hver morgen. Som de fleste av oss, liker ikke hjernen din overraskelser og fungerer bedre når den blir gjemt i søvn på samme tid hver natt og våkner konsekvent.

  1. Sov i mørket

Gjøre en sjekk på søvnen din plass. Se først på det som bare det: et rom for å gjøre søvn en prioritet, ikke en ettertanke. Nå er det på tide å fjerne distraksjoner og se nøye på hvor mye lys som kan bidra til at du holder deg våken. Fjern alle lys (eller lyd) emitterende gadgets du ikke absolutt trenger i soveområdet ditt. Prøv å ikke se lyse skjermer opptil to timer før sengetid. Ditch eventuelt nattlys og sjekk vinduene dine. Blokkerer de alt lyset? En søvnmaske av god kvalitet er en fin måte å oppnå dette på. Hjernen din lager mer av sitt eget melatonin jo mørkere det er, og sunn søvn i bøkene våre betyr å hjelpe deg med å produsere så mye av din egen naturlige hjernemelatonin som mulig.

  1. Spis klokt for bedre søvn

Som konkludert i en artikkel av Sleep.org, kan et balansert kosthold gjøre underverkerfor søvnen din. Hvis du, som mange av oss, har falt i mindre enn ønskelige spisevaner, kan dette være motivasjonen din! Å spise sunn mat til faste tider med beskjedne porsjoner kan være en spillveksler. Å få bedre søvn kan være overraskende effektivt for å heve humøret ditt som helhet, så denne sunne spis-søvn-dynamikken bør være et hovedmålfor 2021. Unngå koffeinholdige drikker og matvarer samt alkoholholdige drikker før sengetid. Planlegg å jobbe med sunne snacks og drinker om natten i din nye rutine.

  • Kom deg på Zenbev-banen

Å ta Zenbev Drink Mix for å få søvnplanen din tilbake på sporet er en av de beste vanene du kan komme inn på i år. Ikke bare er det det sunneste naturlige søvnhjelpemidlet, det er lett å ta, deilig og vil ikke forårsake døsighet, avhengighet eller toleranse. Du kan stoppe det enkelt så snart du får søvnplanen din på rett spor. Det er virkelig det beste uten resept søvnhjelpemiddel, da det er helt naturlig og skapt av en lege. Kombinert med å ta skritt som de som er beskrevet ovenfor, erZenbev Drink Mix en veldig sunn vaneå gå inn i 2021 med!