Fem tegn på et alvorlig angstproblem

oktober 09, 2020
370
0

Angst kan være en positiv ting. Det er en adaptiv egenskap hos mennesker. Uten advarselsskiltene vi leser og måler i vårt daglige liv, ville vår art ikke ha overlevd til der den er i dag. Dessverre forråder den samme følelsen oss i vår moderne verden. Angst generaliserer nå fra det som pleide å være ”Det er en løve ti fot foran meg” til ”Hva om jeg aldri vil være god nok?” eller ”Hva om de alle hater meg og later som de er min venn?”. Angst er et nødvendig onde, men det oversettes dårlig fra bruken våre forfedre mottok fra den. Når det begynner å ta tak i din livsstil og tanker, kan det bli uutholdelig. Bloggen vil dekke hvordan man gjenkjenner når angst har gått fra adaptiv til skadelig i 5 store tegn.

Det er noen punkter å dekke angående angst og skillet mellom lidelse og vanlig mengde. Den første er: en blogg kan ikke diagnostisere deg. Hvis du er bekymret for at angst har blitt et problem for deg, gjør en avtale med legen din fordi mental helse bør behandles akkurat som fysisk helse ville. For noe så utbredt, bare 20% av de som opplever angst symptomer søker behandling.

Videre kan angst ta mange former. Å føle seg engstelig er fortsatt normalt og regelmessig stress fra dagliglivet eller arbeidet er noe som forårsaker angst. Dette er rett og slett hjernen din prøver å bringe oppmerksomheten til hva som er viktig eller hva den anser som en trussel. Deretter er det skillet mellom generalisert angstlidelse og en panikklidelse. Dette viser at ingenting er svart og hvitt med disse komplikasjonene. Her vil vi dekke når vi skal erkjenne at angst har brutt poenget med ”normal” og hva du skal se etter.

1. Angst er ute av proporsjoner

Når tankene dine er overtatt med en følelse av frykt eller engstelse når det ikke er noe presserende å bekymre seg for, kan ting komme ut av hånden. En komisk beskrivelse som dukker opp online av og til er: ”Når du spiller et videospill og musikken som indikerer en fiende i nærheten begynner å spille, men fienden dukker aldri opp”. Kanskje ikke alle kan forholde seg, men det oppsummerer følelsen av engstelse som man kan føle. Generalisert angstlidelse kan spesielt blø inn i hvert minutt av dagen. En fysisk følelse av spenning kan holde deg på tærne for noen form for trussel eller problem kommer opp. Når dette skjer med liten grunn eller årsak i flere dager, er det på tide å begynne å evaluere din mentale tilstand.

2. Panikkanfall

På baksiden av generalisert angst er en nesten konsentrert form for angst. Dette er ikke å si at de to er gjensidig utelukkende, det bør holdes i bakhodet at angst er kompleks og påvirker alle på sin egen måte. Panikkanfall er en naturlig respons på overstimulering eller nød og inkluderer symptomer på hjertebank. De kan bli hyppige når man utvikler en panikklidelse. Når panikkanfall oppstår igjen og skjer mer enn én gang, etterfulgt av rundt en måned med bekymring for angrepet eller misunnelig oppførsel utvikler seg relatert til angrepene, er det på tide å søke hjelp.

3. Tretthet og rastløshet

Angst er tøft for sinnet og kan føles utmattende. Mange mennesker som passer til diagnostiske kriterier for en lidelse opplever ”hjernetåke”. Noen ganger kan sinnet gå tomt, og du kan oppleve problemer med å konsentrere seg. Fysisk kan den lidende føle seg sliten etter enkle oppgaver som vanligvis ikke ville trette dem ut. Overdreven rastløshet og irritabilitet er også kognitive symptomer på et større problem.

4. Symptomene varer i påfølgende måneder

Angst blir en større trussel mot ens mentale helse når den forvandles til et konstant tema i livet. Diagnostiske kriterier for en angstlidelse, kategorisert av Diagnostic & Statistical Manual 5 [DSM-5] tilsier at angst varer imer enn eller minst seks måneder . Angsten kan variere flagre frem og tilbake mellom emner og låser på hvilken stress eller det anser som betydelig nok til å bekymre seg for. Hvis bekymringen er overdreven og maladaptiv for denne tiden, er dette et klart tegn på at det har blitt et problem.

5. Fysisk bompenger

Lidelsen av angst skaper kaos på kroppen, både mentalt og fysisk. De som lider av engstelige tanker kan ha betydelige problemer med å sove, noen ganger på grunn av en generell rastløshet eller overdreven bekymringsfulle og engstelige tanker. Skaden gjort for å sove og dagliglivet forbindelser den allerede stressende naturen av lidelsen, forårsaker angst for å bli et dyr som er vanskelig å kontrollere. Angst kan til og med forårsake muskelsmerter og sår når symptomene er alvorlige. Med en lidelse som dette kan livet bli ekstremt vanskelig å navigere eller ganske alvorlig et levende helvete.

Det er viktig å ta noe som angst på alvor. Zenbev Drink Mix er perfekt posisjonert for å hjelpe når du sorterer ut om du opplever mild angst eller trenger å konsultere helsepersonell. Zenbev er den beste over counter angst hjelp, det kan bidra til å øke dagtid serotonin som en naturlig kilde til tryptofan som kan gi deg kanten over angst du opplever. Du skylder deg selv og andre å behandle din mentale helse med omsorg og evaluere deg selv og andre når det passer. I en tid da mental helse tas like alvorlig som noensinne, sørg for at du utnytter muligheten generasjoner før ikke har og få den hjelpen du trenger. Du er verdt det!