Sann historie: Alkohol forstyrrer solid søvn

juli 13, 2020
343
0

Reflekterer du over søvnkvaliteten natten etter å ha drukket alkohol? Finner du ut at søvnen din kommer lettere etter et par drinker med middag? Mange konkluderer med at alkohol er et effektivt søvnhjelpemiddel med 20 amerikanere som bruker alkohol som deres foretrukne søvnløsning. Denne anekdotiske troen på alkohol er imidlertid misvisende, og kan vise seg å være mer skadelig enn nyttig. I et anslag som plasserer kostnadene for alkoholrelaterte problemer i USA på $ 180 milliarder, en tiendedel, eller $18 milliarder av det, tilskrives søvnrelaterte kostnader.

 

På overflaten er det sant. Alkohol senker faktisk tiden det tar å sovne. Dette kalles ”søvnventetid”. Som noen går ned i de senere nivåer av søvn, alkohol forstyrrende effekter begynner å undertrykke rask øye-bevegelse (REM) søvn, som er nødvendig for riktig søvn og hva som fører til følelsen uthvilt neste morgen. Etter alkoholinntak begynner REM-aktiviteten i andre halvdel av søvnen i det som kalles en ”rebound effekt” etter at mesteparten av alkoholen er metabolisert. Dette betyr at kroppen prøver å fange opp den tapte søvnkvaliteten fra før. Forstyrrelsen av REM-søvn fører til hyppigere oppvåkninger og resulterer i mindre av den uthvilt følelsen neste dag.

Effekten av å drikke på søvnkvalitet

Virkningen av alkoholbruk ligger dypere enn ventetid og søvnsykluser. Disse funksjonene selv er regulert av kroppens nevrotransmittere og hormoner. Disse molekylene reiser gjennom nervesystemet og blodet for å formidle informasjon fra ett område av kroppen til et annet. Alkohol forstyrrer ikke bare REM sykluser, men også hypofysen aktivitet, kjertelen ansvarlig for hormon sekresjon.

 

Et bemerkelsesverdig hormon som påvirkes av tilstedeværelsen av alkohol er veksthormon. Vanligvis, veksthormon utskilles av endokrine systemet når slow wave søvn (SWS) del av søvn syklus topper. Alkohol kaster imidlertid en skiftenøkkel i denne planen ved å dissosiere sammenhengen mellom de to. Vanligvis, å ha noen drinker før sengetid øker prosentandelen av SWS sammenlignet med en vanlig søvnsyklus. Til tross for dette, veksthormon sekresjon er undertrykt, skape en disjunction mellom de to vanlige partnere.

 

Fysiologien av alkohol

Som nevnt tidligere, alkohol tukler med hormonaktivitet samt nevrotransmitter aktivitet. Disse molekylene sender kjemiske og elektriske signaler over hele kroppen, mottar og tigger svar på visse stimuli. Nevrotransmittere som alkohol spiller på betydelig er GABA og glutamat. Disse er også innblandet i regulering av søvn-våkne sykluser. GABA, en hemmende nevrotransmitter, er tilstede i en mengde områder som er ansvarlige for generering av SWS. Nevroner som er ansvarlige for å slippe GABA er også til stede i disse områdene. Dette gir en mulig forklaring på koblingen mellom alkohol effekt på første sedasjon og markedsføring av mer slow-wave-søvn enn vanlig som SWS raner REM. Normal søvnarkitektur er en delikat balanse som er betydelig endret av selv en liten mengde alkohol.

 

Mengden alkohol som inntas har en betydelig større innvirkning på søvnarkitekturen til en person. Disse endringene i søvn nevnt ovenfor er tilstede i akutt alkoholinntak før søvn. Alkoholikere som har flere drinker per dag kan få sin søvnarkitektur endret, inkludert økt søvnighet på dagtid og søvnløshet. Alkoholikere opplever tilbaketrekning fra drikking kan kjøre inn i alvorlig søvnløshet og søvnforstyrrelser. Dette fører til søvn søvnløshet blir merket som en betydelig prediktor for tilbakefall i en edru person. En ting er klart, dette er et område som trenger mye mer undersøkelse og fokus på behandlingstilbud.

 

Alkohol og søvnløshet

Med 30-35 av amerikanske voksne opplever noen form for søvnløshet er det forståelig at en stor del av dem vender seg til over-the-counter medisiner som de vet best: alkohol. Uten en forståelse av de ulike effektene som drikking kan ha på søvnkvalitet, bruker mange sin anekdotiske tro på at de etter et par drinker føler seg søvnige: et enkelt årsak-og-effekt-forhold. Denne syklusen av tenkning kan føre til skadelige resultater som fysisk og / eller psykologisk avhengighet spiller en betydelig rolle i å komme tilbake til flasken hver kveld.

 

Hvis du blir til alkohol før sengetid nok, begynner du å finne det vanskelig å sovne uten den. Spiralen av avhengighet kan føre til fullblåst avhengighet og har vist seg å være problematisk for videre søvnløshet behandling. Man kan være uvillig til å innrømme sin avhengighet og holde tilbake slik informasjon fra en lege, som kan foreskrive søvnløshet medisiner som ikke bør konsumeres med alkohol. Dette beviset alene peker på en enkel konklusjon om at alkohol er langt fra et alternativ til å telle sauer og bør unngås for selvmedisinerende formål.

 

Et naturlig søvnmiddel er en mye bedre erstatning. Zenbev Drink Mix hjelper deg virkelig å sovne og sove og bevarer normal søvnarkitektur. Ofte kan det ta litt tid å innse at bruk av alkohol som søvnhjelp egentlig ikke fungerer og kan gjøre mye mer skade enn godt. Når den tiden kommer, slå ut drinkene dine og vurder å prøve det beste naturlige søvnhjelpen som finnes, Zenbev. Det er den sunneste søvnhjelpen, og som et første skritt, kan bare hjelpe de som bestemmer seg for å takle sine alkohol- og søvnproblemer.