Bidrar soverommet ditt til å sove?

juli 25, 2022
463
0

Hvor godt du sover, har mye å gjøre med hvor du sover. Soverommet ditt bør være en oase dedikert til å fremme den mest avslappende søvnen mulig. Du kan gjøre deg selv en bjørnetjeneste, men ved å sove i et mindre enn optimalt miljø.

Her er noen grunner til at soverommet ditt kan forstyrre søvnen din:

 1. For mye
  rot
  Tallrike studier har dokumentert sammenhengen mellom rot og stress. For å si det enkelt, kan et rotete miljø distrahere hjernen og gjøre det vanskelig å fokusere. Et rotete soverom kan forårsake stress som gjør det vanskelig å sove og påvirker søvnmønstre. Dårlig søvnkvalitet kan føre til mer rotete og syklusen fortsetter.
 2. Blått lys fra telefon-
  og/eller nettbrettskjermer
  Den blåaktige nyansen fra LED-skjermer i enheter som TV-er, datamaskiner, nettbrett og smarttelefoner stopper produksjonen av melatonin og holder deg våken lenger. All elektronikk bør holdes utenfor soverommet. Men hvis du ikke kan trekke deg bort, kan du også installere et blått lysfilter på enhetene dine for å forhindre at forstyrrende nyanse påvirker hjernen din.
 3. Madrasser og
  puter
  Når skiftet du sist putene dine? Hva med din? Lumpiness er et klart tegn på at disse elementene er bestått forfaller. Erstatninger en gang i året for puter og hvert femte til syv år for er det som anbefales av National Sleep Foundation. En studie fra University of Oklahoma fant deltakere som erstattet hvert femte år, opplevde bedre søvnkvalitet.
 4. For varmt eller
  for kaldt
  Som Goldilocks, trenger du alt for å være akkurat rett ved sengetid. Kroppens kjernetemperatur senker naturlig litt etter hvert som du blir døsig. Hvis romtemperaturen er drastisk varmere eller kaldere enn det kroppen din trenger, vil du sannsynligvis oppleve en natt med rastløs søvn. Ideelt sett bør termostaten sitte et sted mellom 65 – 67 grader F (18-20 C).
 5. Soverommet ditt er malt
  feil farge
  Ifølge en Travelodge-studie utført i Storbritannia, er det visse fargevalg som er mer gunstige for søvn, mens andre er mer skadelige. Lilla, brun, rød og grå ble utpekt for deres negative innvirkning på søvn. Lilla ble beskrevet som et sentralstimulerende middel for fantasien, brun og grå ble begge kritisert for å være for dyster og kjedelig, mens rød forårsaket en økning i hjertefrekvensen. Hvis du har muligheten til å pusse opp, velg farger ordninger i blues og greener, som respondentene fant disse fargene å være den mest beroligende og beroligende for søvn.
 6. Lys fra gadgets
  og elektronikk
  Lys fra elektroniske klokker, telefonen eller andre miniprogrammer du lagrer på soverommet, kan forstyrre søvnen. I et mørkt rom kan selv de minste lyskildene være forstyrrende og distraherende. Dette inkluderer blinkende lys fra et telefonvarsel eller den konstante røde gløden fra en ladestasjon. Hvis du må ha disse enhetene på soverommet, må du slå dem av, holde dem i en skuff eller tape over lysene. Når det gjelder klokken, hopp over de elektroniske modellene helt og velg en klassisk analog vekkerklokke i stedet. Eller, i det minste få en klokke med en grønn skjerm i motsetning til en rød, som røde lys er mye mer forstyrrende å sove.

Å gjøre bare noen få små justeringer i søvnmiljøet ditt kan sette deg godt på vei til avslappende, bedre søvnkvalitet. Når du får disse enkle løsningene sortert ut, bør du vurdere å samarbeide med disse endringene med et kostholdsløft av det beste over disksøvnhjelpen, Zenbev. Zenbev Drink Mix optimaliserer kroppens evne til å sette seg i søvn naturlig. Det er den beste naturlige søvnhjelpen for å hjelpe deg når du begynner å sette soverommet og livet ditt til rettigheter.