Hva med å ligge med kjæledyret ditt?

oktober 27, 2020
365
0

Å ligge med kjæledyrene dine høres ut som en god idé i teorien. En levende, pustepute som koser deg tilbake og ikke klager over snorkingen din høres greit ut! Det er mange spørsmål som følger med prospektet, skjønt. Er det ille for deg? Øker det risikoen for allergier? Denne bloggen, som dekker alle aspekter av søvn, ønsker å hjelpe deg med å avgjøre om praksisen er riktig for deg.

Vi bør begynne med å nevne at denne ideen om å ligge sammen med kjæledyr ikke er noe nytt. Som nevnt i en artikkel av American Kennel Club, ”Aboriginal australiere sov ofte ved siden av sine hunder og / eller dingoes for varme og beskyttelse mot onde ånder”. I dag har mange flere mennesker husdyr de behandler veldig godt, og det er usedvanlig vanlig å sove med dem. Rundt 41% av eierne av mellomstore hunder sover med kjæledyret sitt og 62% av katteeiere deler sengen med deres. Selvfølgelig snakker vi ikke om å ligge med kjæledyret ditt boa, men fleiper til side, hva er fordelene og ulempene?

Proffene

En av de åpenbare fordelene ville strekke seg fra grunnen til at folk flest ønsker å co-sove i første omgang: komfort. Mange dyreeiere finner at å ligge med sin furry venn gir dem en følelse av sikkerhet. Betydningen av dette bør ikke undervurderes. Universitetet i Alberta fant at lider av kroniske smerter rapporterte bedre søvn på grunn av redusert stress av co-sleeping med et kjæledyr. Dette kan være et flott middel for de som ikke finner kjæledyret forstyrrer søvnen for mye. Dette fører oss til en av de få ulempene med å sove sammen.

Ulemper

Det bør nevnes at denne artikkelen på ingen måte er oppmuntrende å sove med kjæledyr. Dette er fordi det er noen alvorlige risikoer forbundet med praksis hvis man ikke er forsiktig. Hovedsakelig kan faren for kjæledyret ditt noen ganger være mer alvorlig enn faren for deg. Spesielt med valper og kattunger er det mulighet for kvelning eller brukne bein hvis en eier av enten ruller oppå dem i søvne. Det er fullt mulig å skade kjæledyret ditt siden ufrivillig bevegelse er så vanlig. Dyreeiere bør prøve å vente til kjæledyret er fullt utviklet og på et trygt sted før de vurderer å sove samtidig.

For det andre kan allergener forverres alvorlig hvis en eier er utsatt for dem. Dette bør ikke tas lett siden allergier kan være alvorlig risiko for noens helse i spesielle tilfeller.

Husk også at søvnforstyrrelser kan øke når du sover sammen med et kjæledyr. Spesielt med hunder hvis søvnsystem er polyfasisk, i forhold til et menneske som er monofasisk. Dette betyr at hunder kan ha lettere søvnvaner, noe som fører til ytterligere avbrudd. For å dempe disse forstyrrelsene, kan man se til Zenbev Drink Mix. Vårt helt naturlige middel for søvn er det beste naturlige søvnhjelpemiddelet og designet for å naturlig redusere søvnproblemer og forstyrrelser under alle de riktige forholdene for å gi deg en bedre og mer naturlig søvn!

Til slutt er kjæledyr som mennesker i noen av deres følelsesmessige vedlegg. Separasjonsangst kan forekomme like mye hos hunder, om ikke mer, enn det gjør med sine menneskelige bestevenner. Hvis hunden din ikke er vant til å sove vekk fra deg, kan det føre til nød når du ikke er i nærheten. Vær forsiktig så du ikke lar dette bli for alvorlig av et atferdsproblem med kjæledyret ditt!

Til slutt er det å sove med kjæledyr en vanlig aktivitet, men ikke uten noen få risikoer. Alle som leser dette i håp om å komme til en løsning på hva som er riktig for dem, oppfordres til å undersøke emnet mer før du trekker konklusjoner om hva som er det sikreste alternativet for deg og ditt elskede kjæledyr.